AGENDA

MUSEUM AGENDA; een selectie
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
AMSTERDAM
Rijksmuseum
Het is weer open!
http://www.rijksmuseum.nl/nl/ontdek-de-collectie
virtuele rondgang: www.amsterdam360.com/panos/rijksmuseum
Hermitage
Expeditie Zijderoute t/m 05-09
De Nieuwe Kerk
Worl Press Photo 18-04 t/m 22-06
Joods Historisch museum
Roman Vishniac vanaf 4 april
Tropenmuseum
Zwart en wit t/m 01-06
Allard Pierson museum
De Krim-Goud en Geheimen t/m 18-05
Museum van Loon
Kinderportretten t/m 09-06
DEN HAAG
Gemeentemuseum
Meesters uit het Mauritshuis t/m medio 2014
HAARLEM
Frans Halsmuseum
Kenau, heldin of helleveeg, t/m 18-05
LAREN
Singer

Mauve tot Mondriaan t/m 18-05
LEIDEN
Museum Boerhave
Amazing models t/m 01-06-14
Rijksmuseum Volkenkunde
tekeningen van Utagawa Kuniyoshi t/m 22-06
Leve de Mens 12-04 t/m 26-08
Rijksmuseum van Oudheden
Petra, wonder in de woestijn t/m 23-04
ROTTERDAM
Kunsthal
Marimekko en SHOES t/m 11-05
Chabotmuseum
Karel van Veen t/m 08-06
UTRECHT
Centraal Museum
Eeuwig Zonde 18-05
Museum Catharijneconvent
Thuis in de Bijbel, Oude Meesters, Grote Verhalen t/m 10-08
ZWOLLE
De Fundatie
Gerard ter Borch, Casper Netscher, Paulus Lesire "De Failie Craeyvanger" t/m 17-08
Kasteeel 't Nijenhuis
Jan Voerman sr. t/m 09-06

BEURZEN:

BREDA 6 t/m 13 april

PARIJS
Louvre
Islamitische kunst nieuwe permanente tentoonstelling

maandag 24 mei 2010

kerkennacht aan de grachtAfgelopen zaterdag, 22 mei, was er voor het eerst kerkennacht aan de gracht. Men wil dit evenement jaarlijks herhalen. Geopende waren de Keizersgrachtkerk, de Westerkerk, de ichelkerk, de Nicolaaskerk (waarvan beelden), de Noorderkerk (waarvan beelden) de Oude Lutherse kerk, de Krijtberg, de Doopsgezinde Kerk, de Oudezijds 100 (deze kapel troffen wij dicht)en het Corvershof.

donderdag 20 mei 2010

Nieuw initiatief, internet veiling

Vanaf morgen bestaat er een nieuw internetveilinghuis: Artender!
Zie de link hiernaast. Het veilinghuis gaat brocante veilen en in een masterveiling kunst en antiek. Maar evenzogoed juwelen en zilver. Iedereen kan een inlogcode aanmaken en goederen te koop aanbieden en goederen kopen. Met meer garanties en veiligheid dan E-bay en wat belangrijker is, het kan anoniem. Net als op een echte veiling. En, net als op een echte veiling wordt er een reële minimum prijs bepaald door een taxateur. U weet dus van te voren waar u aan toe bent. Neem zelf een kijkje, zie de link hiernaast.

zaterdag 15 mei 2010

kijdagen Vendue en Ongekend 2010

Eén dag, twee kijkdagen en een tentoonstelling


video
Vandaag een bijzondere kijkdag bezocht in Rotterdam. Zoon mee, zijn commentaar: "Kijk een explositie".
Aan het Delftseplein 36 is morgen de laatste dag van deze bijzondere veiling, dat wil zeggen, vanaf 10.00 uur kijkdag en vanaf 15.00 uur begint de veiling. De kunstwerken zijn heel divers van aard, installaties, schilderijen, tekeningen, foto's, video-opname, sculpturen, etc. Alles vervaardigd door net afgestuurde studenten van de kunstacademie. Zie verder de link hiernaast naar Paul van den Biesen met Ongekend 2010.
Vandaag ook nog de kijkdag van het Venduehuis der Notarissen in Den Haag bezocht. Veel fraai porselein, meubelen, goud, zilver en klokken en een flink aantal zeer interessante schilderijen. Mij viel op een heel fraaie Willem Roelofs met een bescheiden formaat, koeien aan de rivier.
Als klap op de vuurpijl ook nog even de Maja tentoonstelling in het Museum voor Volkenkunde in Leiden "gedaan". We hoeven niet bang te zijn, de kalender loopt gewoon door na 2012.

dinsdag 11 mei 2010

Museum Flehite


Vandaag het museum verder doorlopend, kwam ik deze kom tegen, staande op drie olifantkoppen. De kom is ca. 15 cm. diep en heeft geen gaatjes onderin. Hij staat op een bijpassende schotel. Japans imari, begin 18e eeuw.
Heeft iemand ooit eerder zo´n kom gezien?
In de op internet opvraagbare collectie van het Princessehof heb ik het niet kunnen vinden.

Amersfoort
Vandaag een bezoek gebracht aan museum Flehite. De tentoonstelling van Hendrik Jan Wolter (1873-1952) heeft mij zeer geïnspireerd. Min of meer een tijdgenoot van Breitner (1857-1923) maar zoveel lichter en zonniger van palet.

maandag 10 mei 2010

Kunst in tuinen


HET TUINSEIZOEN IS WEER AANGEBROKEN. Tal van tuinen zijn opengesteld en kunnen worden bezocht. In veel van die tuinen is kunst ge-exposeerd. Dat kunnen bronzen en ijzeren beelden zijn, maar heel vaak ook van ceramiek.
Zaterdag 8 mei j.l. is de Expositie BuitenBeeld weer geopend. Dit is een tuik in Westbroek, zie de link hiernaast voor nadere informatie en route beschrijving.
Ook in Noord-Holland valt wel wat te beleven. De foto hierboven komt van een bijzondere kweker in Warmenhuizen, zie hiernaast de link voor de Engelhoeve. Naast de gekweekte bijzondere plantvarianten en groenten en kruiden staan her en der in de tuin ceramieke beelden. Heeft u tips voor beeldentuinen stuurt u die dan aan laetitiawalter@inboedeltaxaties.nl dan zet ik ze op deze blog en de speciale tuinblog laetitiawalter.blogspot.com